Koodarikuiskaajan podcast

Koodarikuiskaajan podcast on tehty uteliaille teknisille asiantuntijoille, joita kiinnostavat vuorovaikutuksen ja itsetuntemuksen teemat. Jaksoissa käsitellään erilaisia teknologia-alan arkeen liittyviä ihmisaiheita ja vieraina on mielenkiintoisia tyyppejä. Jos kuuntelet podcastia mieluummin jollakin äppylällä, niin valitse tästä omasi.

Jaksot

Pelkojen haltuunotto auttaa tekoälymurroksessa

Osa syleilee generatiivista tekoälyä innolla, osaa tulevaisuus huolettaa. Eikä kukaan todella tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu ja millaisella vauhdilla. Tulevaisuuteen voi silti vaikuttaa – omaan tulevaisuuteensa etenkin. Jakson vieraana on Younite AI:n luova johtaja ja Pelon hinta -kirjan kirjoittaja Henri Hyppönen.

Mä mokasin

Virheet eivät ole mukavia, mutta niitä kannattaa siitä huolimatta tutkia. Minkä määrittelemme virheeksi? Missä eri vaiheissa virheitä voi sattua? Kuinka sattuneista virheistä voisi oppia? Jakson vieraana on Anssi Lehtelä.

Ole oma ittes

ADHD-diagnoosiin suhtauduttiin 1990-luvulla aika eri tavalla kuin tänään. Ikä, kokemukset ja hiljalleen muuttunut maailma ovat lopulta opettaneet, että kannattaa ennemmin olla oma itsensä ja puhua avoimesti siitä, millainen on. Jakson vieraana on Jori Eskolin.

Yrityskulttuurin ytimessä on yhteinen tarina

Kun yrityksen arvot ohjaavat vahvasti sen koko liiketoimintaa, alkaa yritykselle muodostua oma kulttuurinsa. Vaikka kulttuuri ei ole muuttumaton museoesine, sen arvopohjainen ydin voi säilyä murroksessakin. Jakson vieraana on yrityskulttuurien murroksia pohtiva Outi Sivonen.

Huipuksi tullaan harjoittelemalla

Miten puhutaan teknisistä asioista ymmärrettävästi ja kiinnostavasti kaikenlaisille yleisöille? Yksinkertaistamalla ja tiivistämällä, tarinoin ja metaforin, toiston ja taukojen avulla. Näin neuvoo yleistajuisesta esiintymisestään tunnettu WithSecuren tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen.

Ohjelmistoalan psykoterapeutti ymmärtää ihmistä

Ketterä ohjelmistokehitys edellyttää ymmärrystä ihmisestä ja ihmisen toiminnasta, sillä ongelmat liittyvät useammin ihmisiin kuin teknologiaan. Näkökulmia näihin teemoihin antaa jakson vieras, agile coach ja psykoterapeutti Ari-Pekka Skarp.

Valmentava palaute katsoo eteenpäin

Palaute katsoo usein taaksepäin: mikä meni hyvin, mikä huonosti. Onneksi enenevässä määrin katse siirtyy palautekeskusteluissakin menneestä kohti tulevaa. Miten voisimme parantaa? Mitä tehdään seuraavaksi? Mitä sovitaan? Vieraana on Eeva Lennon.

Tietoturvakonsultointia positiivisella otteella

Tietoturvakonsultoinnilla on vähän synkähkö kaiku. Tuleeko joku osoittelemaan sormella tietoturva-aukkoja? Red teaming ja social engineering herättävät mielikuvia, joissa hyväksikäytetään ihmisten heikkouksia ja hyväuskoisuutta. Asiaa voi lähestyä kuitenkin myös toisin, kuten tekee jakson vieras, Fraktalin CTO Tuomo Makkonen.

Puhukaamme neuromonimuotoi­suudesta

Neuromonimuotoisuus saattaa tuntua jotenkin isolta, vaikealta ja hämärältä kokonaisuudelta ja juuri siksi siitä pitää puhua. Jakson aihetta ruotimaan saapuvat Goforen Head of Continuity Services Ella Lopperi ja Mehiläisen työterveyspsykologi Susanna Rasimus.

Sisäinen viestintä voi olla toimivaa vain hetken

Firman sisäinen viestintä saa harvoin kiitosta. Sen sijaan se pitää kärkipaikkaa henkilöstötyytyväisyyskyselyiden kehityskohteiden listalla. Voiko sisäinen viestintä koskaan edes toimia täydellisesti – ainakaan enempää kuin ohikiitävän hetken? Tätä jaksoon pohtimaan saapuu yle.devin valmentaja Olli Vistbacka.

Hankalan maineessa

Leimat istuvat yleensä tiukassa ja uusiutuvat sitkeästi pienimmästäkin todistusaineistosta. Etenkin, kun piirit ovat pienet eikä internet unohda. Miten hankalan maine syntyy ja millaista sen kanssa on elää? Vieraana on Christian Nikkanen, joka tulee pääasiassa toimeen kaikkien kanssa.

Sovittelija on kaikkien puolella

Kun kaikki muu on jo kokeiltu, eikä mitään tunnu olevan enää tehtävissä, kutsutaan lopulta paikalle sovittelija. Sovittelija on neutraali kolmas osapuoli, joka auttaa löytämään sovun ristiriitatilanteessa. Miten se oikein tapahtuu? Asiaan pureudutaan yhdessä sovittelija Ulla Sara-ahon kanssa.

Projektinhallinnan vaikeuskerroin kaakkoon

Projektinhallinta ja -viestintä voi olla hankalaa, jos tiimi on täysin hajautettu, asiakas on Saudi-Arabiassa, projektissa on kolme eri työaikaa ja kokonaisuuteen kuuluu useita kansalaisuuksia ja kulttuureja. Miten tällaisesta selviää? Vieraana on Jussi Salmio Oivanilta.

Vahvuuspuheen vallankumous

Omien vahvuuksien tunnistaminen ja niiden hyödyntäminen tekee ihmiselle hyvää. Vahvuuksien äärellä ihminen syttyy ja innostuu. Vahvuuksista keskustelemassa on sosiaalipsykologi Aliisa Holkko.

Tunti on hassu mittayksikkö luovalle työlle

Kun haluaa saada asioita aikaan, on hyvä hieman tarkastella omia aikaansaamisen tapoja. Tunneissa on nimittäin eroja. Mitä luovempaa aivotyötä tekee, sitä merkittävämpää on se, milloin ja millaisissa olosuhteissa työhön tarttuu. Koodarikuiskaajan podcastin vieraana on Fakiirimedian Hape Haavikko.

En tahtoisi neuvoa, mutta kuuntele Kimmoa

Elämä on peli, jonka lopputulos on jokaisella tiedossa. Siksi aina aika ajoin on parempi suhtautua siihen kevyesti. Koodarikuiskaajan podcastissa vieraana on stand-up koomikko Kimmo Aro.

Tunne- ja tietoisuustaidot tekevät koulussa ihmeitä

Tunne- ja tietoisuustaitoihin käytetty aika maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin tehokkuutena ja hyvinvointina. Näin havaittiin Lappeenrannassa, kun koulunkäynnin ohjaaja Sari Torniainen alkoi oikein tosissaan tuoda näitä taitoja osaksi lasten opetusta. Miten se tehtiin, miten se meni ja mitä siitä opittiin?

Tarvitseeko jokainen yhteisö yhteiset pelisäännöt?

Yhteisö ei tarvitse yhteisiä pelisääntöjä, kunnes se tarvitsee yhteiset pelisäännöt. Miten luodaan yhteisön Code of Conduct, kun sellaista ei ole aiemmin ollut? Jaksossa vieraana on WordPress-yhteisön aktiivinen yhteisömanageri Timi Wahalahti.

Ohjelmistoala houkuttelee uranvaihtajia – ja syystäkin

Miten sitä uraa oikeasti vaihdetaan ja miten ohjelmistoala mahtaa ottaa uranvaihtajat vastaan? Tässä jaksossa aihetta käsitellään neljän hyvin erilaisen uranvaihtopolun läpikäyneen ohjelmistoalan asiantuntijan voimin.

Yhteisöohjelmoinnissa tehdään yllättäviä asioita

Parikoodaus ja yhteisöohjelmointi saattavat hirvittää, mutta toisaalta mahdollisuus uuden oppimiseen ja itsensä kehittämiseen houkuttelee. Koodarikuiskaajan podcastissa yhdessä ohjelmoinnista ovat keskustelemassa Maaret Pyhäjärvi Vaisalalta ja Aki Salmi BRYTERiltä.

Voiko työminä olla ihmisen ainoa identiteetti?

Työidentiteetti on tärkeä osa monen persoonaa, mutta se ei suinkaan ole – eikä sen ehkä kannatakaan olla – ihmisen ainoa identiteetti. Mistä ja miten erilaiset identiteetit syntyvät ja voiko niiden syntyyn vaikuttaa? Näitä pohditaan yhdessä internetin rakennusmestarin Teemu Suorannan kanssa.

Monimuotoisuus syntyy mukaan ottamisesta

Monimuotoisuuskeskustelu keskittyy paljon diversiteettiin, mutta olisiko keskustelu hedelmällisempi, jos sitä lähestyisikin enemmän inklusiivisuus edellä? Koodarikuiskaajan podcastissa yhdenvertaisuusasioista ovat keskustelemassa Riimu Solutionsin toimitusjohtaja Ville Saarinen ja DEI-asiantuntija Sara Salmani.

Entä jos saisitkin käyttää työssäsi vahvuuksiasi?

Rekrytoinnissa on jo kauan tehty kaikenlaisia soveltuvuuskokeita ja persoonallisuustestejä. Ework Group halusi tuoda ketterämmällä ja kevyemmällä tavalla työpersoonan soveltuvuuden myös konsultointiprojekteihin ja niin syntyi Workstyles -profiili. Asiasta lisää kertoo Koodarikuiskaajan podcastissa Susanna Kekäläinen ja Miika Nykänen.

Itsemyötätunto ei tee veteläksi

Jos luovun itsekritiikistä, tuleeko minusta silloin totaalisen veltto vätys? Ronnie Grandell on myötätuntokeskeiseen terapiaan erikoistunut itsemyötätunnon puolestapuhuja. Tässä jaksossa hän kertoo, miksi kyseinen huoli on ymmärrettävä, muttei todellinen.

Itseoppineiden ja uranvaihtajien asema ohjelmistoalan rekrytoinnissa

Itseoppineiden ja uranvaihtajien asema ohjelmistoalan rekrytoinnissa ei ole sen huonompi kuin muidenkaan junioreiden. Valitettavasti junioreiden asema ylipäätään ei ole pelkkiä yksisarvisia ja sateenkaaria. Omalla toiminnalla voi kuitenkin vaikuttaa, kertoo Teamitin rekrytoija Marko Nissilä.

Oletukset ovat huonosti kommunikoituja odotuksia

Miten odotuksia muka voi hallita? Nehän ovat oman vaikutuspiirin ulottumattomissa! Jakson vieraana on SOK:n QA-linjaorganisaation vetäjä Sami Söderblom, joka on opetellut hallitsemaan odotuksia – ulkoisia, sisäisiä, omia ja muiden.

Millainen on omena, jos on afantasia?

Ihminen, jolla on afantasia, ei näe mielessään kuvia, ei kärsi korvamadoista, eikä pysty palauttamaan mieleensä läheistensä ääniä. Mitä hyötyä ja mitä haittaa on aistimuistittomuudesta? Jakson vieraana on Aleksis Tulonen.

Koodi on kommunikaatiota ihmiseltä ihmiselle

Mitä muuta koodin täytyy tehdä kuin komentaa tietokonetta? Jos asiaa kysytään Heikki Ritolalta, niin hän vastaa, että koodin tehtävä on olla kommunikaatiota.

Kuinka lähdetään koodaamaan Kaliforniaan

Miten Kaliforniaan lähdetään ja millaista siellä on? Jaksossa on vieraana Vincit USAn lead developer Otto Kivikärki, joka on työskennellyt Kaliforniassa kohta kolme vuotta ja on ehtinyt nähdä niin normaalia elämää kuin korona-ajan kommervenkitkin. 

Suorinta reittiä unelmatyöhön IT-konsultiksi

Ajelehditko urallasi kuin lastuna laineilla vai puristatko kaksin käsin perämoottorin kahvaa? Jaksossa ruoditaan urakehitystä Eetu Niemen kanssa ja keskustellaan, kenelle IT-konsultin työ on unelmatyö ja miten sen saavuttaa suorinta mahdollista reittiä.

Rohkeasti haavoittuvuuden äärellä

Brené Brownin Dare to Leadin siivittämänä jaksossa pohditaan johtajan tärkeimpiä ominaisuuksia, talonmiehiä, jäätelön ostamista lohduttamisen välineenä, aikalisiä sekä hengittämistä. Vieraana Evermaden CTO, Kampiapina Jaakko Alajoki.

Miten käy uralle, jos muuttaa Turkuun?

Jos kaipaa poispäin pääkaupunkiseudulta, voiko tietokoneensa hilata esimerkiksi Turkuun? Vieraana Goforen Turun toimiston vetäjä Eero Rostiala.

Mikä susta tulee isona?

Miten ja millaisista aineksista omaa uraa muovaillaan? Kenen vastuulla on pitää huolta ihmisen urakehityksestä? Onko pakko ja mitä tehdä, jos uuvuttaa? Kysymyksiin vastaavat Kohti – Ketterän urakehityksen työkirja -kirjan kirjoittajat Karoliina Jarenko ja Jenni Kankkunen.

Coach aukoo kysymyksillä tietä kohti ratkaisua

Ihmisen tehdasasetukset ajavat hänet toisinaan jumiin. Osaavalla coachilla on merkittävä mahdollisuus auttaa ihmistä eteenpäin kuuntelemalla ja kysymällä. Coachin ammattia jaksossa avaa Brain Based Coachingia edustava Arto Miekkavaara. 

Konsulttikin on ihminen

Softakonsultit kuuntelevat, ymmärtävät ja auttavat asiakkaita asioissa, jotka itse osaavat hyvin. Mutta miten konsultiksi kasvetaan ja kannattaako sellaisesta ylipäätään haaveilla? Vieraana Reaktorin konsulttikoulun kouluttaja, valmentaja Jarkko Kailanto.

Näin tehdään Koodarikuiskaajan podcast

Koodarikuiskaajan podcastin suuressa metajaksossa vieraana on jakson editoija Eelis Eeppo Eskelinen ja kerromme, miten tätä podcastia oikein tehdään.

Teemme yhä tehokkaammin kokonaan vääriä asioita

Työelämämme on täynnä sivistynyttä hulluutta. Yritämme ohjata palveluorganisaatioita valmistavan teollisuuden rakenteilla ja synnytämme siinä sivussa häiriökysyntää. Organisaatioiden kyvykkyyden parantamiseen erikoistunut Hermanni Hyytiälä haluaa auttaa meitä tekemään parempia asioita – myös tässä podcastissa.

Huono etäpalaveri on turha, ryhditön ja oletuksia täynnä

Kun on n+1 kertaa hypellyt päivän aikana etäpalaverista toiseen, saattaa lopulta ruudun ääressä istua lamaantunut ja loppuun puristettu ihmisolento. Mikä tekisi etäpalavereista parempia? Kysymykseen tarttuu virallinen etäkokousmies, Grape Peoplen virtuaalifasilitaattori Jonas Rajanto.

Just sopivasti ketterä ei lukittaudu mihinkään metodiin

Kun suuri osa agile-käytännöistä on tiukkaa ”agile-prosessin” suorittamista, onko alkuperäinen, kaunis ketteryyden idea murskaantunut korporaatiokulttuurin käsissä? Millaista on olla just sopivasti ketterä? Kysymyksiä jaksossa pohtii Goforen Head of Agile, Antti Niemi.

Jotta jokainen voisi oppia

Miten ihminen oppii ja oppiiko se verkossa yhtään mitään? Jaksossa puidaan digitaalisen opettamisen mahdollisuuksia ja oppimisen mahdottomuutta eOppivan rakennusmestarin Petteri Kallion kanssa.

Ryhmätyö ja tiimityö ovat eri asioita

Ketterän ohjelmistokehityksen parissa 15 vuotta työskennellyt Petri Heiramo avaa tiimityön ja ryhmätyön eroja sekä tiimin syntymisen edellytyksiä. Mihin tiimityötä tarvitaan? Entä miten tähän kaikkeen liittyy Overcooked 2?

Algoritmit eivät ole objektiivisia tai puolueettomia

Algoritmit tuntuvat puolueettomilta ja tekoälyn toivotaan ylittävän inhimilliset erheet ja ennakkoluulot. Käytännössä näin ei kuitenkaan ole – ei ainakaan vielä. Algoritmista syrjintää väitöskirjassaan tutkiva Otto Sahlgren kertoo, mistä ilmiössä on kyse.

Työnhakija, kuka sinä olet?

Kuinka erottua työhaastattelussa? Mitä IT-alan rekrytoijat juuri nyt etsivät? Rekrytoija-kirjan kirjoittaja Saana Rossi avaa asiaa rekrytoijan näkökulmasta.

Yllättäen julkkariprojektit ovat alkaneet kiinnostaa

Korona-aika on yllättäen saanut työntekijät kiinnostumaan jälleen julkishallinnon projekteista sekä esimerkiksi pankki- ja vakuutusalasta. Mutta miltä syksy näyttää, Harri Sieppi, onko töitä tarjolla?

Tavoitteet saavutetaan OKR-mallilla

OKR eli Objectives and Key Results liittyy työyhteisön tavoitteiden asettamiseen ja strategian toteuttamiseen. Mutta miten se liittyy yksittäisen devaajan arkeen ja elämään? Vieraana Futuricen OKR-polun soihdunkantaja Viljami Väisänen.

Keho on yhtä tärkeä aivotyöläiselle kuin urheilijallekin

Kisko Labsin perustaja, standup-koomikko ja crossfit-yrittäjä Antti Akonniemi on yhdistänyt tuloksekkaasti urheilusta opitun suorityskyvyn optimoinnin itseopittuun koodaustaitoon. Mitä hän on oppinut matkan varrella, siitä jutellaan uusimmassa podcast-jaksossa.

Kommunikaatiokatkokset aiheuttavat bugista koodia

Ihmiset, vuorovaikutus, viestintä ja tunteet. Niistä meidän ihmisten arki koostuu ja siksi niiden johtaminen on IT-alallakin johtajan tärkeintä työtä. Jaksossa haastateltavana on Verkkokauppa.comin kehityspäällikkö Max Romantschuk.

Yllättävän moni taistelee työuupumuksen kanssa

Stressiperäiset sairaudet ovat Euroopassa tällä hetkellä yleisin sairausloman syy. Niihin kuuluu myös työuupumus, josta kärsii jonkin verran miltei joka neljäs suomalainen. Jaksossa Natanael Sinisalo kertoo, miltä uupuminen tuntuu ja miten siitä selviää.

Oliko ennen kunnollista?

Oliko ennen todella kunnollista? Entä mahtaako olla kunnollista nytkään? Koodarikuiskaajan podcast-vieraaksi saapuu tekkialan vuorisaarnaaja, the hopeakettu Pekkis Forsström.

Muutosmeteori saa tunnenorsut säntäilemään

Ihmisen limbinen järjestelmä on kuin norsu ja neokorteksi sen selässä istuskeleva ratsastaja. Jakson vieraana on Signant Healthin scrum master, projektipäällikkö Mikael Siirtola, joka on seurannut työurallaan kuinka korporaatioissa norsuilla ratsastetaan, kuinka niitä raahataan ja miten ne villiintyvät. Laita norsu parkkiin ja paina play.

Pysähdy kuuntelemaan

Kun aika on epävarma ja monenlaiset tunteet myllertävät, on kuunteleminen parasta, mitä voimme toisillemme antaa. Mutta miten kuunnellaan? Podcast-jakson vieraana on Aki Salmi ja keskustelu on nauhoitettu jo ennen kuin koronasta tiedettiin mitään. Silti sitä tarvitaan juuri nyt ehkä enemmän kuin koskaan.

Vähemmän paskoja päätöksiä sosiokratialla

Sosiokratia on sosiaalinen teknologia, joka pyrkii parantamaan organisaation päätöksentekoa ja toimintaa. Se on open source pattern language, joka voidaan ottaa käyttöön osittain ja vaikka yhdessä tiimissä. Eniten siitä hyötyvät kuitenkin kaikki. Jakson vieraana on sosiokratian Codentolla käynnistänyt Petri Aukia.

Avoimuus auttaa ahdistukseen

Joukossamme kulkee täysin toimintakykyisiä, jopa menestyneitä ihmisiä, joita samaan aikaan ahdistaa merkittävästi. Yksi heistä on digitoimiston perustaja, CTO ja isä Rolle Laukkarinen. Podcast-jaksossa hän kertoo, miten GADn kanssa oppii elämään.

Introvertti, ekstrovertti – mitä väliä?

Onko jako introvertteihin ja ekstrovertteihin todellinen ja mitä väliä sillä edes on? Uusimmassa podcast-jaksossa vieraana digimaailmasta piikikkäästi bloggaava introvertti kissaihminen, Timo Kataja.

Kiusaaminen jättää kiduttavat jäljet

Yli 100 000 palkansaajaa kokee olevansa kiusaamisen kohteena työpaikallaan. Monien traumat alkavat jo koulusta. Jakson vieraana kokemusasiantuntija Celinda Byskata.

Rajallisen ihmismielen riemuja

Montako kertaa täytyy palata takaisin kysymään viisinumeroinen vessakoodi? Kevätkauden ensimmäisessä jaksossa ihmetellään kognition rajoitteita ja kognitiivista saavutettavuutta yhdessä Mikko Suomisen kanssa. 

Koodaaminen on naisten ammatti

Provosoivan otsikon alle kätkeytyy totuus: koodaaminen oli alkujaan naisten ammatti. Sitten siitä tuli miesten ala. Mitä tapahtui? Vieraana #mimmitkoodaa-ohjelman koordinaattori Milja Köpsi.

Huijarisyndrooma on kettumainen ilmiö

Koodarikuiskaajan uusimmassa jaksossa keskustelua riivaa yksi ainoa kysymys: miten huijarisyndroomasta voi päästä eroon?!? Asiaan liittyvät myös sankarimyytit, marttyyrit, perfektionistit ja nerot.

Asiakaspalvelija sanoo jämäkästi ei

Jokainen devaaja on tavallaan asiakaspalvelija. Vaan onko asiakaspalvelija avuton tiskirätti, jonka yli saa jokainen vampyyriasiakas talloa miten huvittaa? 10. jaksossa vieraana WordPressin Relevanssi-lisäosan kehittäjä Mikko Saari.

Huipputiimien rakentumista ei voi hallita

Huipputiimejä ei osata kaivata organisaatioon, koska valtaosa ei ole koskaan sellaista itse kokenut. Miten huipputiimin voi synnyttää vai voiko? Koodarikuiskaajan vieraana Pekka Rundgren.

Koodarista esiintyjäksi ja kouluttajaksi

Kuinka tapahtuu transformaatio esiintymistä inhoavasta koodarista työkseen kouluttavaksi konsultiksi? Koodarikuiskaajan kahdeksannessa jaksossa on vieraana tavoitteellisesti levoton Marko Suomi.

Kuinka hakkeri nukkuu yönsä?

Kenellä on lupa ja kuka pystyy nukkumaan yönsä hyvin, kun maailma on tietoturva-aukkoja täynnä. Koodarikuiskaajan podcastin seitsemännessä jaksossa vieraaksi saapuu Iiro Uusitalo, joka on päivisin Solitan tietoturva-asiantuntija ja iltaisin ja viikonloppuisin valkohattuhakkeri.

Vastuu painaa harteita, itsevastuu keventää oloa

Toisin kuin ajatellaan, vastuullisuus ei ole häpeämistä eikä oikein tekemistä. Mutta mitä se sitten oikein on? Vieraana keskustelussa agile people person, koomikko ja triathlonisti Ferrix Hovi.

Pitääkö kaikkien devaajien henkilöbrändätä?

Missä tilanteessa ihan tavallinen devaaja saattaisi hyötyä henkilöbrändäämisestä ja mitä se oikein on? Keskustelussa vieraana Koodiklinikka-yhteisön perustaja, Webbidevaus.fi-podcastin Riku Rouvila.

Kuuluvatko tunneretrot työelämään?

Vuorossa on tymäkkä keskustelu tunteista, itsensä tuntemisesta, (työ)elämästä ja muusta tärkeästä, kun vieraana on Reaktorilla työskentelevä töölöläinen perheenisä, sekä metsästävä esikoiskirjailija Aleksi Lumme.

Kuunteleeko tekoäly paremmin kuin ihminen?

Koodarikuiskaajan podcastissa vieraana Ambientialla työskentelevä Henri Leisma. Aiheena on tekoäly ja kuunteleminen. Missä asioissa tekoäly pieksee ihmisen kuuntelijana?

IT-projektin pahin sudenkuoppa on viestintä

Koodarikuiskaajan podcastissa vieraana Sinisen Meteoriitin projektijyrä Jussi Sivonen. Aiheena projektiviestintä, mikä kuulostaa kuivalta kuin keskinkokoinen pino kopiopaperia, muttei suinkaan ole sitä!

Paljonko palautetta on riittävästi?

Koodarikuiskaajan podcast on saapunut ja se on mahtava. Enimmäkseen siksi, että vieraana on ihan mahtavia tyyppejä. Kuten Sami Keijonen, joka on ensimmäisen jakson vieraana juttelemassa palautteesta.