Koodarikuiskaajan podcast

Koodarikuiskaajan podcast on tehty uteliaille teknisille asiantuntijoille, joita kiinnostavat vuorovaikutuksen ja itsetuntemuksen teemat. Jaksoissa käsitellään erilaisia teknologia-alan arkeen liittyviä ihmisaiheita ja vieraina on mielenkiintoisia tyyppejä. Jos kuuntelet podcastia mieluummin jollakin äppylällä, niin valitse tästä omasi.

Jaksot

Tavoitteet saavutetaan OKR-mallilla

OKR eli Objectives and Key Results liittyy työyhteisön tavoitteiden asettamiseen ja strategian toteuttamiseen. Mutta miten se liittyy yksittäisen devaajan arkeen ja elämään? Vieraana Futuricen OKR-polun soihdunkantaja Viljami Väisänen.

Keho on yhtä tärkeä aivotyöläiselle kuin urheilijallekin

Kisko Labsin perustaja, standup-koomikko ja crossfit-yrittäjä Antti Akonniemi on yhdistänyt tuloksekkaasti urheilusta opitun suorityskyvyn optimoinnin itseopittuun koodaustaitoon. Mitä hän on oppinut matkan varrella, siitä jutellaan uusimmassa podcast-jaksossa.

Kommunikaatiokatkokset aiheuttavat bugista koodia

Ihmiset, vuorovaikutus, viestintä ja tunteet. Niistä meidän ihmisten arki koostuu ja siksi niiden johtaminen on IT-alallakin johtajan tärkeintä työtä. Jaksossa haastateltavana on Verkkokauppa.comin kehityspäällikkö Max Romantschuk.

Yllättävän moni taistelee työuupumuksen kanssa

Stressiperäiset sairaudet ovat Euroopassa tällä hetkellä yleisin sairausloman syy. Niihin kuuluu myös työuupumus, josta kärsii jonkin verran miltei joka neljäs suomalainen. Jaksossa Natanael Sinisalo kertoo, miltä uupuminen tuntuu ja miten siitä selviää.

Oliko ennen kunnollista?

Oliko ennen todella kunnollista? Entä mahtaako olla kunnollista nytkään? Koodarikuiskaajan podcast-vieraaksi saapuu tekkialan vuorisaarnaaja, the hopeakettu Pekkis Forsström.

Muutosmeteori saa tunnenorsut säntäilemään

Ihmisen limbinen järjestelmä on kuin norsu ja neokorteksi sen selässä istuskeleva ratsastaja. Jakson vieraana on Signant Healthin scrum master, projektipäällikkö Mikael Siirtola, joka on seurannut työurallaan kuinka korporaatioissa norsuilla ratsastetaan, kuinka niitä raahataan ja miten ne villiintyvät. Laita norsu parkkiin ja paina play.

Pysähdy kuuntelemaan

Kun aika on epävarma ja monenlaiset tunteet myllertävät, on kuunteleminen parasta, mitä voimme toisillemme antaa. Mutta miten kuunnellaan? Podcast-jakson vieraana on Aki Salmi ja keskustelu on nauhoitettu jo ennen kuin koronasta tiedettiin mitään. Silti sitä tarvitaan juuri nyt ehkä enemmän kuin koskaan.

Vähemmän paskoja päätöksiä sosiokratialla

Sosiokratia on sosiaalinen teknologia, joka pyrkii parantamaan organisaation päätöksentekoa ja toimintaa. Se on open source pattern language, joka voidaan ottaa käyttöön osittain ja vaikka yhdessä tiimissä. Eniten siitä hyötyvät kuitenkin kaikki. Jakson vieraana on sosiokratian Codentolla käynnistänyt Petri Aukia.

Avoimuus auttaa ahdistukseen

Joukossamme kulkee täysin toimintakykyisiä, jopa menestyneitä ihmisiä, joita samaan aikaan ahdistaa merkittävästi. Yksi heistä on digitoimiston perustaja, CTO ja isä Rolle Laukkarinen. Podcast-jaksossa hän kertoo, miten GADn kanssa oppii elämään.

Introvertti, ekstrovertti – mitä väliä?

Onko jako introvertteihin ja ekstrovertteihin todellinen ja mitä väliä sillä edes on? Uusimmassa podcast-jaksossa vieraana digimaailmasta piikikkäästi bloggaava introvertti kissaihminen, Timo Kataja.

Kiusaaminen jättää kiduttavat jäljet

Yli 100 000 palkansaajaa kokee olevansa kiusaamisen kohteena työpaikallaan. Monien traumat alkavat jo koulusta. Jakson vieraana kokemusasiantuntija Celinda Byskata.

Rajallisen ihmismielen riemuja

Montako kertaa täytyy palata takaisin kysymään viisinumeroinen vessakoodi? Kevätkauden ensimmäisessä jaksossa ihmetellään kognition rajoitteita ja kognitiivista saavutettavuutta yhdessä Mikko Suomisen kanssa. 

Koodaaminen on naisten ammatti

Provosoivan otsikon alle kätkeytyy totuus: koodaaminen oli alkujaan naisten ammatti. Sitten siitä tuli miesten ala. Mitä tapahtui? Vieraana #mimmitkoodaa-ohjelman koordinaattori Milja Köpsi.

Huijarisyndrooma on kettumainen ilmiö

Koodarikuiskaajan uusimmassa jaksossa keskustelua riivaa yksi ainoa kysymys: miten huijarisyndroomasta voi päästä eroon?!? Asiaan liittyvät myös sankarimyytit, marttyyrit, perfektionistit ja nerot.

Asiakaspalvelija sanoo jämäkästi ei

Jokainen devaaja on tavallaan asiakaspalvelija. Vaan onko asiakaspalvelija avuton tiskirätti, jonka yli saa jokainen vampyyriasiakas talloa miten huvittaa? 10. jaksossa vieraana WordPressin Relevanssi-lisäosan kehittäjä Mikko Saari.

Huipputiimien rakentumista ei voi hallita

Huipputiimejä ei osata kaivata organisaatioon, koska valtaosa ei ole koskaan sellaista itse kokenut. Miten huipputiimin voi synnyttää vai voiko? Koodarikuiskaajan vieraana Pekka Rundgren.

Koodarista esiintyjäksi ja kouluttajaksi

Kuinka tapahtuu transformaatio esiintymistä inhoavasta koodarista työkseen kouluttavaksi konsultiksi? Koodarikuiskaajan kahdeksannessa jaksossa on vieraana tavoitteellisesti levoton Marko Suomi.

Kuinka hakkeri nukkuu yönsä?

Kenellä on lupa ja kuka pystyy nukkumaan yönsä hyvin, kun maailma on tietoturva-aukkoja täynnä. Koodarikuiskaajan podcastin seitsemännessä jaksossa vieraaksi saapuu Iiro Uusitalo, joka on päivisin Solitan tietoturva-asiantuntija ja iltaisin ja viikonloppuisin valkohattuhakkeri.

Vastuu painaa harteita, itsevastuu keventää oloa

Toisin kuin ajatellaan, vastuullisuus ei ole häpeämistä eikä oikein tekemistä. Mutta mitä se sitten oikein on? Vieraana keskustelussa agile people person, koomikko ja triathlonisti Ferrix Hovi.

Pitääkö kaikkien devaajien henkilöbrändätä?

Missä tilanteessa ihan tavallinen devaaja saattaisi hyötyä henkilöbrändäämisestä ja mitä se oikein on? Keskustelussa vieraana Koodiklinikka-yhteisön perustaja, Webbidevaus.fi-podcastin Riku Rouvila.

Kuuluvatko tunneretrot työelämään?

Vuorossa on tymäkkä keskustelu tunteista, itsensä tuntemisesta, (työ)elämästä ja muusta tärkeästä, kun vieraana on Reaktorilla työskentelevä töölöläinen perheenisä, sekä metsästävä esikoiskirjailija Aleksi Lumme.

Kuunteleeko tekoäly paremmin kuin ihminen?

Koodarikuiskaajan podcastissa vieraana Ambientialla työskentelevä Henri Leisma. Aiheena on tekoäly ja kuunteleminen. Missä asioissa tekoäly pieksee ihmisen kuuntelijana?

IT-projektin pahin sudenkuoppa on viestintä

Koodarikuiskaajan podcastissa vieraana Sinisen Meteoriitin projektijyrä Jussi Sivonen. Aiheena projektiviestintä, mikä kuulostaa kuivalta kuin keskinkokoinen pino kopiopaperia, muttei suinkaan ole sitä!

Paljonko palautetta on riittävästi?

Koodarikuiskaajan podcast on saapunut ja se on mahtava. Enimmäkseen siksi, että vieraana on ihan mahtavia tyyppejä. Kuten Sami Keijonen, joka on ensimmäisen jakson vieraana juttelemassa palautteesta.