Podcast: Puhukaamme neuromonimuotoi­suudesta

Neuromonimuotoisuus saattaa tuntua jotenkin isolta, vaikealta ja hämärältä kokonaisuudelta. Mitä se tarkoittaa yksilölle, mitä organisaatiolle? Miten aiheesta voi, saa tai pitää puhua? Miten koko aihetta oikein edes lähestyisi?

Käytännössä kuitenkin kaikki kuuluvat neuromonimuotoisuuden piiriin – niin kutsutut neurotyypillisetkin. Meillä kaikilla on erilaisia tarpeita ja ne vaihtelevat eri aikoina. Siksi meidän kannattaa lisätä sekä yksilöinä että organisaatioina:

  • itsetuntemusta
  • omien tarpeiden hyväksymistä
  • rehellistä ja avointa keskustelua
  • joustavaa yhteistyötä
  • ymmärrystä ja tietoa neuromonimuotoisuudesta.

Jakson vieraiksi ymmärrystä lisäämään saapuvat Ella Lopperi Goforelta ja Susanna Rasimus Mehiläiseltä.

Play sitten vaan!

Jakson vieraat

Kasvokuvassa Ella Lopperi

Ella Lopperi

Ella uskoo, että maailmasta tulee parempi paikka empatian, uteliaisuuden ja avoimuuden voimin. Työarjessa Goforella hattu vaihtuu sujuvasti esihenkilön, jatkuvuuspalveluiden vetäjän ja luottamushenkilön roolien välillä, joissa kaikissa hänelle on keskeistä halu ymmärtää kohtaamiensa ihmisten tarpeita. Vapaa-ajalla eniten kiinnostaa kaikki, vakituisemmin spekulatiivisen fiktion kirjoitus, klassisen laulun opiskelu sekä video- ja pöytäroolipelaaminen.

LinkedInissä: Ella Lopperi
Töissä: Gofore

Kasvokuvassa Susanna Rasimus

Susanna Rasimus

Susanna on työ- ja organisaatiopsykologian monipuolinen tekijä, psykoterapeutti sekä neuropsykologian erikoispsykologi, jolla on taustalla lähes 20 vuotta psykologityötä erilaisissa organisaatioissa. Kestävä aivoterveys, henkinen hyvinvointi sekä neuromoninaisuus työelämän kontekstissa ovat Susannalle tärkeitä ja merkityksellisiä teemoja. Työn lisäksi merkityksellistä sisältöä elämään tuovat perhe ja ystävät, hevosharrastus, liikunta sekä juuri puraissut padel-kärpänen.

LinkedInissä: Susanna Rasimus
Töissä: Mehiläinen
Kuva: Valokuvaamo Magio / Markus Grönfors

Vai mitä mieltä oot?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.