Mistä on kyse?

Tässä on kyse niistä lukuisista hyvistä ideoista ja tärkeistä mielipiteistä, jotka jäivät sanomatta, kun lauseiden ”Olisiko kenelläkään mitään lisättävää?” ja ”Jahas, no mennääs sitten eteenpäin.” välissä oli vain viiden sekunnin painostava hiljaisuus.

Tässä on kyse niistä hetkistä, kun kutsu palaveriin tai kehityskeskusteluun saapuu. Sähköpostin kilahtaessa kädet hikoavat välittömästi ja alkaa vähän ahdistaa.

Tässä on kyse kaikista niistä tilanteista, joissa heikompi tietämys on voittanut vahvoilla mielipiteillään paremman ymmärryksen mutta hiljaisen äänen.

Tässä on kyse devaajista, jotka haluaisivat edetä urallaan ja päästä vaativampiin projekteihin. Se tarkoittaisi parikoodaamista, asiakaspalavereita, esiintymistä, projektivastuuta tai jotain muuta, mikä tuntuu mahdottomalta.

Tässä on kyse siitä, että työelämässä välttämättömiä taitoja ovat empaattisuus, kohtaaminen, vuorovaikutus ja tiimityö. Näitä ei opeteta oikein missään. Näihin ei valmenneta juuri mitenkään. Näiden oppiminen yksin on joko työlästä tai mahdotonta.

Siitä tässä on kyse. Siksi täällä ollaan.

Tavoitteenani on nostaa 1000 devaajan tasoa

Katson tason nousseen, kun:

  • aiemmin vaikea asia muuttuu vähän helpommaksi
  • rimaa voi hilata jälleen pikkuisen korkeammalle
  • uskallus lisääntyy, ahdistus vähenee
  • ura, projekti, yritys, tilanne nytkähtää eteenpäin
  • uusi ovi aukeaa.

Joidenkin elämässä vaikutus on suuri, joidenkin pieni. Kaikkien elämässä se on kuitenkin eteenpäin vievä.

Kuulostaako tarpeelliselta, hyödylliseltä tai muuten vain kiinnostavalta? Siis eteenpäin!