Podcast: Emme puhu digipalveluiden hiilijalanjäljestä

Kuulija toivoi jaksoa aiheesta ”Green Coding” eli mahdollisimman vähän energiaa kuluttavan ohjelmakoodin kirjoittamisesta. Kävi ilmi, että aiheesta puhutaan hirvittävän vähän. Oikeastaan liian vähän, kun otetaan huomioon, kuinka merkittävä osa kaikesta sähkönkulutuksesta hulahtaa lähitulevaisuudessa ennusteiden mukaan konesaleihin.

Siispä jakson vieraana on ainoa tuntemani ihminen, joka puhuu ja kirjoittaa aiheesta sekä yrittää selvittää digipalveluiden hiilijalanjälkeä. Uusintakierrokselle saapuu Evermaden CTO Jaakko Alajoki. Keskustelussa ohut jää ratisee jalkojen alla ja kryptovaluutat menevät tunteisiin – mutta löydetään myös toiveikkuutta ilmastoahdistuksen keskelle.

Siis menoksi!

Kasvokuvassa Jaakko Alajoki

Jakson vieras

Jaakko Alajoki

Jaakko on Evermaden perustaja, CTO ja luottopakki, joka tekee koodin lisäksi kaikkea, mitä kulloinkin tarvitaan. Viime aikoina ilmaston tila on saanut Jaakon mietteliääksi ja tie on vienyt tutkimaan digipalveluiden hiilijalanjälkeä. Tie vie Jaakkoa myös päivätöiden ulkopuolella ja kylillä hänet tunnetaankin paremmin nimellä Kampiapina.

Twitterissä: @mrjaamo
LinkedInissä: Jaakko Alajoki
Töissä: Evermade

Vai mitä mieltä oot?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.