Podcast: Tarvitseeko jokainen yhteisö yhteiset pelisäännöt?

Yhteisö ei tarvitse yhteisiä pelisääntöjä, kunnes se tarvitsee yhteiset pelisäännöt. Kun se päivä koittaa, saattaakin äkkiseltään mennä sormi suuhun. Mitenkäs sellaiset pelisäännöt luodaan? Miten tehdään yhteisön Code of Conduct, kun sellaista ei ole aiemmin ollut? Miten ylipäätään yhteisön toimintaa kehitetään yhteisöä itseään kunnioittaen?

Koodarikuiskaajan Slack-yhteisössä tarve pelisäännöille alkoi hitaasti nousta esiin talvella 2021–2022. Code of Codunctin luomisen prosessi oli kivulias ja sisälsi paljon kantapään kautta oppimista. Tukena ja apuna oli muun muassa WordPress-yhteisössä paljon yhteisömanagerointia ja mentorointia tehnyt Timi Wahalahti. Mitä tapahtui ja mitä siitä opittiin?

Paina play, niin me kerromme!

Kasvokuvassa Timi Wahalahti

Jakson vieras

Timi Wahalahti

Timi suhtautuu intohimoisesti WordPressiin, yhteisöihin sekä pyöräilyyn. Leivän pöytään tuo Digitoimisto Dudessa backendin koodaaminen sekä tiimin johtaminen. Yhteisöpuolella iso osa Timin ajasta kuluu maailmanlaajuisessa WordPress-yhteisössä vapaaehtoisten tapahtumajärjestäjien mentoroinnin, yleisen yhteisömanageroinnin ja Code of Conduct -asioiden parissa.

Twitterissä: @wahalahti
Instagramissa: @wahalahti
LinkedInissä: Timi Wahalahti
Internetissä: sipp.is
Töissä: Dude

Vai mitä mieltä oot?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.