Podcast: Yrityskulttuurin ytimessä on yhteinen tarina

Yritysten kulttuurityöpajat ja arvomäärittelyt saattavat tuntua päälleliimatulta workshop-humpalta ja joskus ne myös ovat sitä. Jos ylhäältä sanellut käsitykset yrityksen kulttuurista ovat arjen toiminnasta, bisneksen ytimestä ja päivittäisistä tapahtumista irrallaan, on niihin vaikea uskoa ja samaistua.

Sen sijaan kun yrityksen arvot ovat sekä liiketoimintaa että toimintakulttuuria ohjaava ydin, alkaa yritykselle muodostua oma tarina: “tällaisia me olemme”. Se erottaa meidät muista, se sitoo meidät yhteen. Vaikka kulttuuri ei ole muuttumaton museoesine, sen arvopohjainen ydin voi säilyä kulttuurimurroksessakin. Se vaatii kuitenkin viestintää – ja etenkin dialogia.

Näihin teemoihin sukellamme aiheeseen intohimoisesti suhtautuvan Outi Sivosen, Solitan CHRO:n ja Yrityskulttuurit murroksessa -kirjan kirjoittajan kanssa.

Anna kulttuurivirran viedä!

Kasvokuvassa Outi Sivonen

Jakson vieras

Outi Sivonen

Outi on teknologia-, strategia- ja designyritys Solitan henkilöstöjohtaja ja Integratan hallituksen jäsen. Hän haluaa olla luomassa työelämää, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Ei riitä, että yksilöille hoetaan itseohjautuvuutta, vaan yhteisöjen pitää muuttua myös. Tästä teemasta Outi on kirjoittanut myös esikoiskirjansa “Yrityskulttuurit murroksessa – Inhimillinen työelämä ei rakennu pelkällä itseohjautuvuudella”. Joensuusta kotoisin oleva Outi on kahden aikuistuvan pojan äiti, opettelee pelaamaan tennistä ja pitää ihmettelystä.

LinkedInissä: Outi Sivonen
Internetissä: Working Culture
Töissä: Solita

Vai mitä mieltä oot?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.