Podcast: Ohjelmistoalan psykoterapeutti ymmärtää ihmistä

Ohjelmistoalan maailmankuva on muuttunut kuluneina vuosikymmeninä puhtaasti luonnontieteellisestä kohti humanistisempaa. Ketterä ohjelmistokehitys edellyttää ymmärrystä ihmisestä ja ihmisen toiminnasta, sillä pelkkä matematiikka ei riitä ratkaisemaan ongelmia, jotka liittyvät useammin ihmisiin kuin teknologiaan.

Esimerkiksi sisäsyntyinen motivaatio, ihmisiin luottaminen ja itseohjautuvuus ovat kaikki teemoja, joita teknisillä aloilla halutaan tänä päivänä vahvistaa. Näkökulmia näihin teemoihin antavat psykologia, psykoterapia ja sosiologia. Podcast-vieraaksi saapuu agile coachina OP:lla toimiva psykologi ja psykoterapeutti Ari-Pekka Skarp.

Asetu sohvalle ja paina play!

Kasvokuvassa Ari-Pekka Skarp

Jakson vieras

Ari-Pekka Skarp

Ari-Pekka on työelämän monitaituri – psykologi, integratiivinen psykoterapeutti, teollisen johtamisen insinööri, podcastaaja ja tietokirjailija, jolla on 25 vuoden kokemus organisaatiotyön moninaisista rooleista. Hän on tutkinut syvällisesti ihmismieltä, sosiaalista vuorovaikutusta ja kompleksisuustieteitä soveltaen näiden alueiden oivalluksia työelämän haasteisiin. Vapaa-ajalla Ari-Pekan voi löytää puhaltelemasta japanilaista bambuhuilua (shakuhachia) Lapin tuntureilla tai nauttimasta laadukasta vihreää teetä hyvän kirjan tai ystävien ja perheen parissa.

LinkedInissä: Ari-Pekka Skarp
Töissä: OP Financial
Internetissä: Mielen laboratorio

Vai mitä mieltä oot?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.