Jos pomosi oli NBF:ssä, hän on luultavasti nyt altis erilaisille kehitysideoille. Nappaa tästä tärppilista ensi maanantaipalaverin agendalle.
Kentältä ja konepellin alta
Tämä aihepiiri on vähän niin kuin se laatikko, jossa on kaikenlaista hyödyllistä tai arvokasta, jolle ei oikein mitään muutakaan paikkaa ole. Laatikosta saattaa joskus löytää sen, mitä lähti etsimään. Todennäköisemmin löytää jotain muuta hyödyllistä, jota ei etsinyt, koska ei sillä hetkellä tajunnut vielä tarvitsevansa. Tai sitten eksyy puoleksi tunniksi lukemaan vanhoja kirjeitä.
Tähän sekatavaralaatikkoon kertyy ainakin:
- oivalluksia tapahtumista ja tapaamisista
- poimintoja kirjoista ja keskusteluista
- kurkistuksia taustoihin ja takahuoneeseen
- katsaukset maailman menoon
- vierailut muihin kanaviin
- kokemukset ja kuulumiset
- ja ehkä pari hassua eläinvideota.
Tänne voi tulla myös vierailemaan. Haluatko jakaa osaamistasi tai ajatuksiasi? Nakkaa minua sähköpostilla: elisa@koodarikuiskaaja.fi
Tie kaninkoloon alkaa tästä
Pelastetaan palaverit!
Kutsutaanko palaveriin hyvin paljon ihmisiä, varmuuden vuoksi? Agendaa ei ole, aihe on epämääräinen ja tarkoitusta ei tiedä kukaan? Eikö kukaan ei kuuntele, vaan tekee palaverin aikana muita töitä? Pelastetaan palaverit!
“Mitä tehdä tilanteessa, jossa…”
Puhujat ja kouluttajat saavat yleisöltä usein erittäin hyviä, joskin todella yleisluontoisia kysymyksiä. Minulla kesti hyvin kauan oivaltaa, miksi vastaaminen tuntui usein niin haparoivalta ja miksi kysyjän ilme ei aina näyttänyt erityisen tyytyväiseltä.
Vieraskynä: No-code ja low-code muuttavat myös kehittäjän arkea
No-code ja low-code laajenevat myös liiketoimintalähtöiseen ohjelmistokehitykseen. Devaajat, jotka osaavat kuunnella asiakkaan ja yrityksen tarpeita, soveltaa ja ennen kaikkea kommunikoida muiden kanssa, pärjäävät silti jatkossakin.
Vieraskynä: Itsensä johtamista perkeleellä
”Itsemyötätunto on tiivistettynä sitä, että kohtelee itseään niin kuin kohtelee parasta kaveriaan silloin, kun tällä on todella vaikeaa. Kuulostaa helpolta, mutta on yllättävän vaikeaa, jos on tottunut olemaan itseään kohtaan todella armoton ja ankara”, kirjoittaa Mikael Siirtola.
Vieraskynä: Konsultti kuuntelee enemmän kuin neuvoo
”Järkeilin, että asiakas maksaa osaamisestani paljon rahaa, joten minun pitäisi mahdollisimman nopeasti osoittaa olevani tehdyn investoinnin arvoinen. Aika ja kokemus ovat kuitenkin osoittaneet, että konsultin supertaito ei ole se, miten nopeasti konsultti pystyy ratkomaan asiakkaan ongelmat tai sanomaan jotain todella viisasta.”
Ylen Ina Mikkolan Tilipäivä: Irti huijarisyndroomasta
Hiljattain Ylen Tilipäivä-ohjelmassa oli vieraana koodari Juuso Haapanen ja aiheena oli ”irti huijarisyndroomasta”. Myös koodarikuiskaaja piipahti linjoilla videotervehdyksen muodossa
Vieraskynä: Viisi vinkkiä kirjoitusblokin selättämiseen
Kirjoittaminen on työelämätaito, jota tarvitaan joka päivä. Joskus käsillä oleva teksti saa kuitenkin aivot aivan solmuun. Kirjoitusblokkia voi lähteä aukomaan näillä viidellä konstilla.
Haastattelu: Kirjoittava asiantuntija pärjää paremmin
”Hyvä teksti on monenlaisten asioiden risteymäkohta. Siinä on usein sekä tunnetta että tietoa, ja sen kirjoittaminen vaatii sekä inspiraatiota että rutiinia. Kyse on tasapainon hakemisesta”, kertoo Mirjami Haimelin.
Nämä lukisin (tai kuuntelisin) uudelleen – Max Romantschuk
Verkkokauppa.comin Head of Development Max Romantschuk on moniulotteisesti utelias tyyppi, joka lukee ja kuuntelee paljon. Poimi lomakauden lukuvinkiksi esimerkiksi johtamisoppia ydinsukellusveneestä, kertomuksia internetin alkuajoilta tai kuuntele koko maailman historia 48 luentoon tiivistettynä.
Nämäkin ovat aikasi arvoiset
Compassionate Coding
Maailmalla on toinenkin empatiasta, tunneälystä ja ihmislähtöisestä it-alasta meuhkaava taho ja se on April Wenselin perustama Compassionate Coding. Sivusto pursuaa myötätuntoiseen koodaamiseen liittyvää sisältöä, jota kannattaa katselmoida.