Osallistujien kokemuksia tiiviskurssista

”Mun mielestä tämä oli ihan tyhmä kurssi! Aikaisemmin pystyi vain ajattelemaan, että on järkevä ja toimii rationaalisesti ja fiksusti. Kaikki oli helppoa ja yksinkertaista. Mutta sitten sun piti tulla ja paljastaa kaikki heikkoudet ja typeryydet omassa toiminnassani. Ja nyt sitten pitäisi kasvaa ja kehittyä ja tulla paremmaksi ihmiseksi. Kauhean rasittavaa.”
– Esa Kuparinen, Compile

”Muiden kanssa kommunikointi on ehkä maailman vaikeimpia asioita – Elisan kurssi antaa onneksi sen sujuvoittamiseen paljon käytännön keinoja.”
– Veli-Pekka Virtanen, Arado

”Kurssi on yksi vähiten pelottavista tavoista parantaa itsestuntemusta oppien samalla kanssaihmisistä ja heidän oikuistaan turvallisessa ympäristössä. Kannattaa kävellä tästä ovesta. Tai vaikka ryömiä. Kukin tyylillään.”
– Eero Sirén

”Ihanaa olla kurssilla, kun ohjaaja tietää mistä puhuu ja pystyy esittämään sen selkeästi ja vakuuttavasti. Nautin kurssista suunnattomasti.”
– ohjelmistokonsultti, Compile

”Kiitokset todella hyvin rakennetusta ja vedetystä kurssista! Olen urallani kokenut, että vaikeimmat asiat ohjelmistoprojekteissa harvoin liittyvät teknisiin näkökulmiin vaan enneminkin ihmissuhteisiin ja kommunikaatioon, joten siinäkin mielessä tämä kurssi tulee todella tarpeeseen. Voin lämpimästi suositella kurssia kaikille.”
– ohjelmistokonsultti, Compile

”Kurssi tarjosi hyvän johdannon erilaisiin viestinnän työkaluihin, joita voin hyödyntää työelämässä mutta myös laajemmin työelämän ulkopuolella. Siinä mielessä kurssi on erittäin yleishyödyllinen. Opin käytännössä jotain uutta jokaisesta osa-alueesta, mitä kurssilla käytiin läpi, ja kurssin myötä minulla on paremmat eväät kuunnella asiakasta, tuoda omia näkökulmia esiin rakentavasti, käsitellä hankalia tilanteita muiden ihmisten kanssa sekä reflektoida omaa käyttäytymistäni ja tunteita eri tilanteissa.”
– ohjelmistokonsultti, Compile

”Yleisesti kurssista jäi tosi hyvä olo. Vaikka periaatteessa kyse oli viestintäkurssista, niin minusta tämä toimi oikein hyvänä yleisen ihmistuntemuksen kurssina. Se on minusta äärimmäisen hyödyllistä kenelle tahansa. Kaikkien pitäisi käydä tämä kurssi!”
– ohjelmistokonsultti, Compile

”Suosittelen, koska elämä ei ole entisensään kurssin jälkeen. Kurssi avaa taustoja elämän eri ongelmatilanteisiin, joissa aiemmin ei käsittänyt miksi asioita tapahtuu. Nyt voi ymmärtää paremmin ja suhtautua eri tavalla: maltillisemmin ja harkitsevaisemmin.”
– ohjelmistokonsultti, Compile

”Koulutuksissa oli mukava tunnelma ja tuntui että siellä saa olla itsensä. Sopivasti kalvoa (joita Elisa täydensi esimerkeillä/omakohtaisilla kokemuksilla) vs harjoituksia joissa vaikka testattiin eri tekniikoita (vaikka tällaiset jutut ovatkin usein vähän oman epämukavuusalueen ulkopuolella). Reflektiot olivat muistaakseni aina hauskoja!”
– ohjelmistokonsultti, Compile

Kurssi auttaa muuttamaan lähestymistapaa kommunikaatioon. Kuuntelemalla ja ymmärtämällä voi päästä paremmin omiin tavoitteisiin kuin jyräämällä tai faktoja latelemalla.
– ohjelmistokonsultti, Compile

Kurssi on ollut meillä tosi pidetty ja monet ovat kehuneet sitä myös tuntien ulkopuolella. Jotkin aiheet ovat pulpahdelleet keskusteluissa esiin pohdittaessa eri tilanteita projekteissa ja ylipäätään tuntuu, että meikäläiset saavat tästä kurssista paljon.
– Senior Developer, Arado

Kurssi on ollu todella hyödyllistä kamaa tähän mennessä. Jokainen käsitelty aihe on tuntunut jollain tavalla relevantilta omaa työtä kohtaan ja aiheiden ympäriltä käyty keskustelu on syventänyt niitä sopivasti ja auttanut samalla oppimaan jotain omista työkavereista.
– Senior Developer, Arado