Huijarisyndrooma nakertaa ohjelmistoalan työhyvinvointia ja tuottavuutta

Noin 70 % ihmisistä kärsii aika ajoin huijariajatuksista ja ohjelmistoalalla tuo luku voi olla jopa suurempi. Koska työ on luovaa ongelmanratkaisua ja ala muuttuu todella nopeasti, se altistaa työntekijöitä kokemaan jatkuvaa riittämättömyyttä ja osaamattomuutta. Jos työntekijä jatkuvasti epäilee omaa osaamistaan, se vaikuttaa työntekijän työsuoritukseen, työhyvinvointiin ja urakehitykseen.

Huijariajatuksista kärsivä luulee usein olevansa ainoa, joka ajattelee ja kokee niin. Häpeä omasta osaamattomuuden kokemuksesta ja vertaistuen puute johtavat siihen, että työntekijä kärsii ja sinnittelee ajatustensa kanssa yksin.

Ensimmäinen askel on pyrkiä tunnistamaan ne yksilöt, jotka epäilevät omaa osaamistaan ja kokevat painostavaa riittämättömyyttä. Seuraava askel on puhua aiheesta työyhteisössä, jotta työntekijät oppivat, etteivät ole ajatustensa kanssa yksin. Kolmas askel on tarjota työntekijälle mahdollisuuksia tutustua huijariajatuksiinsa ja käsitellä niitä.

Huijarisyndrooma-verkkokurssi tuo apua huijariajatuksiin

Huijarisyndooma-verkkokurssi antaa työntekijälle työkaluja käsitellä omia huijariajatuksiaan sekä tukea kollegoiden hyvinvointia. Kurssilla käsitellään, mikä on huijarisyndrooma, miten sen tunnistaa ja miten sen voi selättää. Tutustu kurssiin katsomalla kurssin johdantovideo.

Kurssi koostuu kymmenestä 5–15 minuutin videosta, yhteensä katsottavaa on puolitoista tuntia. Jokaiseen videoon liittyy jokin ajatuksia herättävä konkreettinen tehtävä. Lisäksi kurssiin kuuluu 60-sivuinen työkirja, josta löytyy myös lisätehtäviä ja lukemisto sekä lähteet. Kurssi on saatavilla sekä suomeksi että englanniksi.

Tutustu Huijarisyndrooma-verkkokurssiin

Haluatko testata kurssia itse?

Vaikuttaa lupaavalta, mutta et ole varma, että olisiko tästä apua juuri teidän organisaation teknisille ammattilaisille? Tai ehkä mietit, onkohan sinullekin huijariajatuksia? Lähetä nimesi ja sähköpostiosoitteesi tällä lomakkeella, niin saat sähköpostiisi koodin, jolla voit lunastaa kurssin itsellesi kokeiltavaksi. (Ja se on ainoa asia, mitä saat eli et joudu mihinkään markkinointirekisteriin.)

Tehosta oppimista opintoryhmän avulla

Kokemus on osoittanut, että työntekijät saavat verkkokurssista parhaan hyödyn, kun he käyvät kurssia yhdessä muiden kanssa. Lisäksi kurssi käydään todennäköisimmin loppuun, kun kurssille on varattu toistuva aika kalenteriin. Pidä siis huolta myös omasta oppimisestasi ja kerää ympärillesi opintoryhmä. Lisää opintoryhmäsi jäsenet viestikenttään ja myös he saavat käyttöoikeuden kurssiin.

Tarjoa työntekijöille apua huijarisyndroomaan

Miten tällainen kurssi sitten käytännössä hankitaan työntekijöille? Yksinkertaisin vaihtoehto on hankkia koko henkilöstölle käyttöoikeus kurssiin kerralla ja näin vältyt luottokorttien kuittirumbalta. Tilaamalla organisaatiollesi oman tilauskoodin, jokainen kurssin haluava työntekijä voi rekisteröityä kurssille itsenäisesti. Kertatilauksen jälkeen tilauskoodi on voimassa kolme vuotta.

Henkilöstön kokoKäyttöoikeuden hinta
Alle 20 henkilöä1400 € + alv
Alle 50 henkilöä2900 € + alv
Alle 100 henkilöä4900 € + alv
Alle 500 henkilöä7900 € + alv
Suuremmat9900 € + alv

Toinen vaihtoehto on tehdä laskutussopimus, jossa työntekijät tilaavat koodilla kurssin itselleen ja lisenssit (á 120 € + alv) laskutetaan kerran kuussa. Kolmas vaihtoehto on tietenkin käyttää firman luottokorttia ja tilata kurssi suoraan verkkokaupasta (149 € sis alv).

Kiinnostipa sinua mikä malli tahansa, niin laita viestiä ylläolevalla lomakkeella ja otan sinuun yhteyttä!

Jos haluat mieluummin livekoulutuksen, tutustu koulutushinnastoon täältä.